Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvia szelet recept

Szilvia szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg nádcukor
    • 7 dkg margarin
    • 1 ek méz
    • 40 dkg tönkölybúza fehér liszt
    • 1 kk szalakálé

    Krém:

    • 5 dl tej
    • 6 ek tönkölybúza fehér liszt
    • 20 dkg nádporcukor
    • 20 dkg margarin
    • 1 tasak vaníliacukor
    • 6 dkg kakaópor

    Bevonó:

    • 100 g csokoládé
    • 1 tk margarin

    Elkészítése:

    Krém készítése:

    A liszthez apránként hozzáöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni.
    A margarint a nádporcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a kihűlt lisztes-tejes pépet, és csomómentesre keverjük. Két részre osztjuk, az egyikbe belekeverjük a kakaóport.

    Tészta készítése:

    A tojásokat, a cukrot, a margarint és a mézet gőz felett addig kevergetjük, míg a margarin elolvad. Hagyjuk langyosra hűlni, majd belekeverjük a szalakálét. Hozzáadjuk a lisztet is, és gyors mozdulatokkal jól összegyúrjuk. Az így kapott tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és egyenként 30 x 25 cm-es lapokra nyújtjuk. Tepsi hátuljára sütőpapírt fektetünk, rátesszük a kinyújtott tésztát egyenként, és 180 fokos sütőben néhány perc alatt szép világosra sütjük. A megsült lapokat hagyjuk kihűlni.

    Összeállítás:

    Az egyik lapot tálcára fektetjük és megkenjünk a fehér krémmel. Ráhelyezzük a második lapot, erre kenjük a kakaós krémet, végül befedjük a harmadik lappal.

    A csokit gőz felett (vagy mikróban) megolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint, elkeverjük benne, majd bevonjuk vele a süteményt. Hűtőben (vagy hűvös helyen) hagyjuk dermedni pár órán át, majd szeletelve kínáljuk.

    Tipp:

    Amikor a masszát hozzákeverem a liszthez akkor gyorsan kinyújtom az első lapot és amíg sül addig a másik kettőt is. Ha langyos a tészta akkor sokkal könnyebb kinyújtani. A lapokat lehet kisebbre is nyújtani.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá