Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Bevonó:
Elkészítése:
A liszthez apránként hozzáöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni.
A margarint a nádporcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a kihűlt lisztes-tejes pépet, és csomómentesre keverjük. Két részre osztjuk, az egyikbe belekeverjük a kakaóport.
A tojásokat, a cukrot, a margarint és a mézet gőz felett addig kevergetjük, míg a margarin elolvad. Hagyjuk langyosra hűlni, majd belekeverjük a szalakálét. Hozzáadjuk a lisztet is, és gyors mozdulatokkal jól összegyúrjuk. Az így kapott tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és egyenként 30 x 25 cm-es lapokra nyújtjuk. Tepsi hátuljára sütőpapírt fektetünk, rátesszük a kinyújtott tésztát egyenként, és 180 fokos sütőben néhány perc alatt szép világosra sütjük. A megsült lapokat hagyjuk kihűlni.
Az egyik lapot tálcára fektetjük és megkenjünk a fehér krémmel. Ráhelyezzük a második lapot, erre kenjük a kakaós krémet, végül befedjük a harmadik lappal.
A csokit gőz felett (vagy mikróban) megolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint, elkeverjük benne, majd bevonjuk vele a süteményt. Hűtőben (vagy hűvös helyen) hagyjuk dermedni pár órán át, majd szeletelve kínáljuk.
Amikor a masszát hozzákeverem a liszthez akkor gyorsan kinyújtom az első lapot és amíg sül addig a másik kettőt is. Ha langyos a tészta akkor sokkal könnyebb kinyújtani. A lapokat lehet kisebbre is nyújtani.