Szilvás-túrós kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 pohár eritritol /édesítőszer/ (mérce a joghurtos pohár)
- 1 pohár natúr joghurt
- 1/2 pohár étolaj
- 1 pohár graham búzaliszt
- 1 pohár teljes kiőrlésű rozsliszt
- fél cs sütőpor (én fele-fele arányban sütőport és szódabikarbónát használtam)
- fél citrom leve és héja
- 1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 1 evőkanál eritritol
- 18 nagyobb szem szilva
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál eritritol
Elkészítése:
Először a szokásos módon a pudingot főzzük meg, hogy legyen ideje kihűlni.
A töltelékhez kikeverjük a túrót az ízlés szerinti mennyiségű cukorral, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a kissé kihűlt pudingot és robotgéppel simára dolgozzuk. Végül lazán belekeverjük a két tojás keményre felvert habját és félretesszük.
A tésztához a tojások sárgáját robotgéppel habosra keverjük a porcukorral és 2 teáskanál joghurttal, majd vékony csíkban szakaszosan hozzáadagoljuk az olajat, majd a többi joghurtot. Beletesszük a fél citrom levét, a sütőporral elkevert és átszitált liszteket és végül óvatosan a tojásfehérjék kemény habját.
Sütőpapírral kibélelt, közepes méretű, hosszúkás tepsibe simítjuk a tésztát, majd a tetejére két kanál segítségével egyenletesen rárakjuk a túrótölteléket és a közökbe a lecsepegtetett, felezett, kimagozott szilvákat magházukkal felfelé.
Előmelegített sütőbe toljuk és 190 fokon 25 perc alatt szép, aranybarnára sütjük. Kockára vágva, eritritollal elkevert fahéjjal hintve kínáljuk.
Tipp:
Ennek receptnek az eredeti változata finomliszttel és kristálycukorral készült. Természetesen aki akarja, úgy is elkészítheti, úgy szebb, mert a rárakott töltelék kontrasztok jobban érvényesülnek. Viszont így, ahogy én készítettem egészségesebb.