Szilvás-túrós kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 pohár eritritol /édesítőszer/ (mérce a joghurtos pohár)
- 1 pohár natúr joghurt
- 1/2 pohár étolaj
- 1 pohár graham búzaliszt
- 1 pohár teljes kiőrlésű rozsliszt
- fél cs sütőpor (én fele-fele arányban sütőport és szódabikarbónát használtam)
- fél citrom leve és héja
- 1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 1 evőkanál eritritol
- 18 nagyobb szem szilva
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál eritritol
Elkészítése:
Először a szokásos módon a pudingot főzzük meg, hogy legyen ideje kihűlni.
A töltelékhez kikeverjük a túrót az ízlés szerinti mennyiségű cukorral, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a kissé kihűlt pudingot és robotgéppel simára dolgozzuk. Végül lazán belekeverjük a két tojás keményre felvert habját és félretesszük.
A tésztához a tojások sárgáját robotgéppel habosra keverjük a porcukorral és 2 teáskanál joghurttal, majd vékony csíkban szakaszosan hozzáadagoljuk az olajat, majd a többi joghurtot. Beletesszük a fél citrom levét, a sütőporral elkevert és átszitált liszteket és végül óvatosan a tojásfehérjék kemény habját.
Sütőpapírral kibélelt, közepes méretű, hosszúkás tepsibe simítjuk a tésztát, majd a tetejére két kanál segítségével egyenletesen rárakjuk a túrótölteléket és a közökbe a lecsepegtetett, felezett, kimagozott szilvákat magházukkal felfelé.
Előmelegített sütőbe toljuk és 190 fokon 25 perc alatt szép, aranybarnára sütjük. Kockára vágva, eritritollal elkevert fahéjjal hintve kínáljuk.
Tipp:
Ennek receptnek az eredeti változata finomliszttel és kristálycukorral készült. Természetesen aki akarja, úgy is elkészítheti, úgy szebb, mert a rárakott töltelék kontrasztok jobban érvényesülnek. Viszont így, ahogy én készítettem egészségesebb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »