Szilvás tekercs recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg tönkölyliszt (világos)
- 12,5 dkg natúr krémsajt
- 10 dkg vaj
- 7 dkg cukor
- 1 tk só
Töltelékhez:
- 30 dkg szilva – magozva, apróra vágva
- 8 dkg dió – durvára vágva
- 3 ek barna cukor
- 2 tk őrölt fahéj
Elkészítése:
A tésztához a krémsajtot, a puha vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sót. A nagyon lágy tésztát éjszakára hűtőszekrényben pihentetjük.
Másnap enyhén lisztezett munkalapon kb. 40 x 30 cm-es méretre kinyújtjuk. Hidegen ajánlott kinyújtani, mert ha felmelegszik, szakadni fog.
Ráterítjük a durvára vágott diót, majd a fahéjjal és cukorral összekevert szilvát.
Hosszabbik oldalán feltekerjük, majd a tekercset kb. 2 cm-es darabokra szeljük.
Sütőpapírral leterített sütőlapon, 180°C-on kb. 30 perc alatt megsütjük.
A szilvás tekercs kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 316 kcal
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 18 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 18 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.