Szilvás tekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 20 dkg tönkölyliszt (világos)
  • 12,5 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg vaj
  • 7 dkg cukor
  • 1 tk só

Töltelékhez:

  • 30 dkg szilva – magozva, apróra vágva
  • 8 dkg dió – durvára vágva
  • 3 ek barna cukor
  • 2 tk őrölt fahéj

Elkészítése:

A tésztához a krémsajtot, a puha vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sót. A nagyon lágy tésztát éjszakára hűtőszekrényben pihentetjük.

Másnap enyhén lisztezett munkalapon kb. 40 x 30 cm-es méretre kinyújtjuk. Hidegen ajánlott kinyújtani, mert ha felmelegszik, szakadni fog.

Ráterítjük a durvára vágott diót, majd a fahéjjal és cukorral összekevert szilvát.

Hosszabbik oldalán feltekerjük, majd a tekercset kb. 2 cm-es darabokra szeljük.

Sütőpapírral leterített sütőlapon, 180°C-on kb. 30 perc alatt megsütjük.