Szilvás sütemény, kukoricaliszttel és citrommal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek kukoricaliszt
- 4 ek rizsliszt vagy finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 3 ek fruktóz vagy 4 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 150 g joghurt
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk rum
- 20 dkg szilva
- 1 egész citrom reszelt héja és a felének a leve
Citromos máz:
- fél citrom leve
- 3 tk porcukor
Elkészítése:
Első lépésként a cukrot, a vaníliás cukrot és tojásokat habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a megtisztított (vagy kezeletlen héjú) citromhéját és levét, a rumot, a joghurtot az olajat. Alaposan összekeverjük és mehetnek hozzá a száraz hozzávalók is, amiket előzetesen összekeverünk, azaz a kukoricaliszt, a fehérliszt és a sütőpor keveréke.
Forgató mozdulatokkal homogén tésztát keverünk és kivajazott tepsibe öntjük a masszát. A tetején szépen eloszlatjuk a megmosott, kimagozott és félbevágott szilvákat.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Miután langyosra hűlt, a citrom levét összekeverjük a cukorral és a sütire csorgatjuk, amennyiben nem szeretnénk mázat rakni rá, simán megszórhatjuk porcukorral is (de így nem lesz annyira intenzív a citrom pikáns íze).
A szilvás sütemény, kukoricaliszttel és citrommal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 8 g