Hozzávalók:
Citromos máz:
Elkészítése:
Első lépésként a cukrot, a vaníliás cukrot és tojásokat habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a megtisztított (vagy kezeletlen héjú) citromhéját és levét, a rumot, a joghurtot az olajat. Alaposan összekeverjük és mehetnek hozzá a száraz hozzávalók is, amiket előzetesen összekeverünk, azaz a kukoricaliszt, a fehérliszt és a sütőpor keveréke.
Forgató mozdulatokkal homogén tésztát keverünk és kivajazott tepsibe öntjük a masszát. A tetején szépen eloszlatjuk a megmosott, kimagozott és félbevágott szilvákat.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Miután langyosra hűlt, a citrom levét összekeverjük a cukorral és a sütire csorgatjuk, amennyiben nem szeretnénk mázat rakni rá, simán megszórhatjuk porcukorral is (de így nem lesz annyira intenzív a citrom pikáns íze).