Szilvás sütemény, kukoricaliszttel és citrommal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szilvás sütemény, kukoricaliszttel és citrommal

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 5 ek kukoricaliszt
  • 4 ek rizsliszt vagy finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 3 ek fruktóz vagy 4 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 150 g joghurt
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 tk rum
  • 20 dkg szilva
  • 1 egész citrom reszelt héja és a felének a leve

Citromos máz:

  • fél citrom leve
  • 3 tk porcukor

Elkészítése:

Első lépésként a cukrot, a vaníliás cukrot és tojásokat habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a megtisztított (vagy kezeletlen héjú) citromhéját és levét, a rumot, a joghurtot az olajat. Alaposan összekeverjük és mehetnek hozzá a száraz hozzávalók is, amiket előzetesen összekeverünk, azaz a kukoricaliszt, a fehérliszt és a sütőpor keveréke.

Forgató mozdulatokkal homogén tésztát keverünk és kivajazott tepsibe öntjük a masszát. A tetején szépen eloszlatjuk a megmosott, kimagozott és félbevágott szilvákat.

Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Miután langyosra hűlt, a citrom levét összekeverjük a cukorral és a sütire csorgatjuk, amennyiben nem szeretnénk mázat rakni rá, simán megszórhatjuk porcukorral is (de így nem lesz annyira intenzív a citrom pikáns íze).