Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás rétes recept

Szilvás rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • réteslap
    • 500-800 g szilva
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 bögre cukor
    • 1 kis pohár joghurt
    • 1 bögre búzadara
    • 120 ml olaj
    • 1 sütőpor
    • 1 vaníliás cukor
    • 4 dl víz
    • néhány szelet citrom

    Elkészítése:

    4 tojást összekeverünk 1 bögre cukorral, majd hozzákeverjük a joghurtot, a búzadarát, az olajat, a sütőport és a vaníliás cukrot.

    A szilvát megmossuk, félbevágjuk, és kimagozzuk. A rétes tésztát 3 részre osztjuk. Egy kiolajozott tepsibe helyezzük az első réteget, amit kirakunk szilvával, majd búzadarás masszát öntünk rá. Ezt a műveletet megismételjük még kétszer.

    200 fokra előmelegített sütőben sütjük 10 percig, majd levesszük a hőfokot 180-ra, és 20 perc alatt készre sütjük.

    A 4 dl vízből és 1 bögre cukorból szirupot főzzünk. A kihűlt süteményre citromszeleteket teszünk, és leöntjük a sziruppal.

    A szilvás rétes kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 206 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 33 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá