Szilvás rétes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • réteslap
  • 500-800 g szilva
  • 4 tojás
  • 2 bögre cukor
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 bögre búzadara
  • 120 ml olaj
  • 1 sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 4 dl víz
  • néhány szelet citrom

Elkészítése:

4 tojást összekeverünk 1 bögre cukorral, majd hozzákeverjük a joghurtot, a búzadarát, az olajat, a sütőport és a vaníliás cukrot.

A szilvát megmossuk, félbevágjuk, és kimagozzuk. A rétes tésztát 3 részre osztjuk. Egy kiolajozott tepsibe helyezzük az első réteget, amit kirakunk szilvával, majd búzadarás masszát öntünk rá. Ezt a műveletet megismételjük még kétszer.

200 fokra előmelegített sütőben sütjük 10 percig, majd levesszük a hőfokot 180-ra, és 20 perc alatt készre sütjük.

A 4 dl vízből és 1 bögre cukorból szirupot főzzünk. A kihűlt süteményre citromszeleteket teszünk, és leöntjük a sziruppal.