Szilvás-mandulás süti recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 bögre aszalt szilva
- 2 bögre liszt
- 1 db joghurt
- fél bögre vaj/ olaj
- 1 bögre porcukor
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- negyed bögre dió
- 1 csomag sütőpor
- fél csomag vaniliás pudingpor
- 1 csomag vaniliáscukor
- 2 kávéskanál fahéj
- mandula
- kristáylcukor a tetejére
- kevés citromlé
Elkészítése:
A szilvát kimagozom, a tojást felverem, hozzáadom a pudingport, majd a porcukrot, a joghurtot, a lisztet, a vaníliáscukrot, a sütőport, az olajat, a diót és a fahéjat valamint a citromlét is. Folyamatosan keverem, lehet hozzá kevés tejet is adni, ha túl kemény. Legvégén a szilvát teszem bele. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm a masszát és a tetejét megszórom mandulával és kristálycukorral.
Csokiszószt nagyon egyszerűen készítek, pár kocka étcsoki, kiskanálvaj, kevés víz és beteszem a mikróba, közben néha megkavarom. Körülbelül 2 perc alatt kész.
Tipp:
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral és csokiszószt készíthetünk hozzá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.