Szilvás kevert süti recept

Hozzávalók 36*24 cm-es tepsihez:
- 24 evőkanál liszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2,4 dl napraforgó olaj
- 0,8 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 1 tk szerecsendió
- 20 db szilva kb
- 1 evőkanál fahéj
- 2 evőkanál édes morzsa (kekszmorzsa) vagy zsemlemorzsa
Elkészítése:
Készítsük elő a hozzávalókat és mérjük ki.
A szilvát alaposan mossuk meg, itassuk róla le a vizet és magozzuk ki. Negyedeljük, szórjuk rá a fahéjat és az édes morzsát, majd tegyük félre.
A tojásokat jó levegősre keverjük ki a cukrokkal, majd hozzáadjuk és beledolgozzuk az olajat és a tejet.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, a szerecsendióval és apránként a tojásos masszához keverjük.
Dolgozzuk el teljesen csomómentesre.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd a masszát egyenletesen oszlassuk el benne. A szilvákat forgassuk át a fahéjas morzsában, majd rakjuk ki a tésztánk tetejét vele. Nem kell belenyomkodni!
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Rácsra téve kihűtjük.
Tetszés szerint kockákra vágva, tetejét enyhén porcukrozva szervírozzuk.
Tipp:
Ez a süti nem túl édes, nekünk kellemes volt, de aki jobban szereti az édes sütiket, tegyen bele több cukrot. Nagyon finom puha, könnyű a tésztája.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »