Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás-fahéjas sütemény recept

Szilvás-fahéjas sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 púpos tk őrölt fahéj
    • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 375 g tejföl
    • 1,5 dl olaj
    • 20 kisebb szem szilva

    Tepsi kikenéséhez:

    • 2 dkg margarin
    • 1 ek liszt

    Elkészítése:

    A szilvát alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük.

    A sütőt előmelegítjük.

    Egy közepestől picit nagyobb méretű tepsit (24*39 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel.

    A sütőport elkeverjük a lisztben a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt. A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb 3-4 percig verjük. Hozzákeverjük a tejfölt és az olajat. Legvégül beleszórjuk a sütőporos-fűszeres lisztet és alaposan összeforgatjuk.

    Az előkészített tepsibe simítjuk a sűrű masszát. A fél szilva szemeket élével szép sorban a masszába nyomkodjuk.
    C
    180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá