Szilvás-fahéjas sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 púpos tk őrölt fahéj
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • 3 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 375 g tejföl
  • 1,5 dl olaj
  • 20 kisebb szem szilva

Tepsi kikenéséhez:

  • 2 dkg margarin
  • 1 ek liszt

Elkészítése:

A szilvát alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük.

A sütőt előmelegítjük.

Egy közepestől picit nagyobb méretű tepsit (24*39 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel.

A sütőport elkeverjük a lisztben a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt. A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb 3-4 percig verjük. Hozzákeverjük a tejfölt és az olajat. Legvégül beleszórjuk a sütőporos-fűszeres lisztet és alaposan összeforgatjuk.

Az előkészített tepsibe simítjuk a sűrű masszát. A fél szilva szemeket élével szép sorban a masszába nyomkodjuk.
C
180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Porcukorral meghintve tálaljuk.