Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás-barackos piskóta recept

Szilvás-barackos piskóta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg liszt
    • 2 ek rum
    • negyed citrom leve
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • szilva és barack vegyesen

    A tetejére:

    • fahéjas porcukor

    Elkészítése:

    A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet átszitáljuk. A vajas keverékhez adjuk egyesével a tojások sárgáját, majd a lisztet is apránként. Ezután kerül bele a vaníliás cukor, a citromlé és a rum is. A végén óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéből készült habot is.

    A tepsit kivajazzuk és lisztezzük. Beleöntjük a masszát és a gyümölcsökkel tetszés szerint megrakjuk. Előmelegített sütőben sütjük meg. Tűpróba szükséges. Ha kihűlt az egészet fahéjas porcukorral megszórjuk és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá