Szilvás-barackos piskóta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szilvás-barackos piskóta

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg liszt
  • 2 ek rum
  • negyed citrom leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • szilva és barack vegyesen

A tetejére:

  • fahéjas porcukor

Elkészítése:

A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet átszitáljuk. A vajas keverékhez adjuk egyesével a tojások sárgáját, majd a lisztet is apránként. Ezután kerül bele a vaníliás cukor, a citromlé és a rum is. A végén óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéből készült habot is.

A tepsit kivajazzuk és lisztezzük. Beleöntjük a masszát és a gyümölcsökkel tetszés szerint megrakjuk. Előmelegített sütőben sütjük meg. Tűpróba szükséges. Ha kihűlt az egészet fahéjas porcukorral megszórjuk és tálaljuk.