Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámtallér recept

Szezámtallér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 9 dkg szezámmag
    • 3 dkg margarin
    • 3 dkg barna cukor
    • 3 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • csipet só
    • olaj a kanálmártogatáshoz

    Elkészítése:

    Először a szezámmagot pirítjuk meg, kihűtjük. A margarint kézi robotgéppel keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét, tovább keverjük, majd hozzáadjuk a csipet sóval elkevert lisztet, legvégül a kihűlt szezámmagot.

    Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a masszából kiskanállal diónyi halmokat rakunk.

    Ha ez megvan, beolajozzuk a kiskanalat és ellapítjuk vele a korongokat.

    170 fokos sütőben, 10 perc alatt megsütjük.

    Nagyon egyszerű és gyors rágcsálni való.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá