Szezámtallér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 9 dkg szezámmag
  • 3 dkg margarin
  • 3 dkg barna cukor
  • 3 dkg liszt
  • 1 tojásfehérje
  • csipet só
  • olaj a kanálmártogatáshoz

Elkészítése:

Először a szezámmagot pirítjuk meg, kihűtjük. A margarint kézi robotgéppel keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét, tovább keverjük, majd hozzáadjuk a csipet sóval elkevert lisztet, legvégül a kihűlt szezámmagot.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a masszából kiskanállal diónyi halmokat rakunk.

Ha ez megvan, beolajozzuk a kiskanalat és ellapítjuk vele a korongokat.

170 fokos sütőben, 10 perc alatt megsütjük.

Nagyon egyszerű és gyors rágcsálni való.