Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámmagos-ribizlis rácsos pite recept

Szezámmagos-ribizlis rácsos pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 20 dkg durum liszt
    • 20 dkg fehér tönköly liszt
    • 7 dkg kókuszvirág cukor
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg szezámmag
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS – egy kevés kell majd a lekenéshez

    Töltelékhez:

    • 80 dkg ribizli
    • 5 dkg kókuszvirág cukor

    Elkészítése:

    A tésztához a liszteket cukorral összeforgatjuk, a vajjal elmorzsoljuk, végül a tojásokkal, a tejföllel és a szezámmag 2/3-val összegyúrjuk.

    Zárható tálban 1 órát hűtőszekrényben pihentetjük.

    A tészta kétharmad részét lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és egy alacsony, 28 cm-es, kivehető aljjal rendelkező pitesütő formába terítjük. Rásimítjuk a cukorral elkevert ribizlit.

    A maradék tésztát kinyújtjuk, szűk csíkokat vágunk. A csíkokkal alá-fölé fűzve beborítjuk a gyümölcsöt.
    Kevés tojással megkenjük, és a maradék szezámmaggal megszórjuk.

    180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Érdemes lassan felszívódó liszteket is kipróbálni, a vércukrot nem emeli meg hirtelen.

    A szezámmagos-ribizlis rácsos pite kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 247 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 27 g
    Zsír: 14 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá