Szezámmagos-ribizlis rácsos pite recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg durum liszt
- 20 dkg fehér tönköly liszt
- 7 dkg kókuszvirág cukor
- 20 dkg vaj
- 10 dkg szezámmag
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS – egy kevés kell majd a lekenéshez
Töltelékhez:
- 80 dkg ribizli
- 5 dkg kókuszvirág cukor
Elkészítése:
A tésztához a liszteket cukorral összeforgatjuk, a vajjal elmorzsoljuk, végül a tojásokkal, a tejföllel és a szezámmag 2/3-val összegyúrjuk.
Zárható tálban 1 órát hűtőszekrényben pihentetjük.
A tészta kétharmad részét lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és egy alacsony, 28 cm-es, kivehető aljjal rendelkező pitesütő formába terítjük. Rásimítjuk a cukorral elkevert ribizlit.
A maradék tésztát kinyújtjuk, szűk csíkokat vágunk. A csíkokkal alá-fölé fűzve beborítjuk a gyümölcsöt.
Kevés tojással megkenjük, és a maradék szezámmaggal megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Érdemes lassan felszívódó liszteket is kipróbálni, a vércukrot nem emeli meg hirtelen.
A szezámmagos-ribizlis rácsos pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 14 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »