Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A tésztához a liszteket cukorral összeforgatjuk, a vajjal elmorzsoljuk, végül a tojásokkal, a tejföllel és a szezámmag 2/3-val összegyúrjuk.
Zárható tálban 1 órát hűtőszekrényben pihentetjük.
A tészta kétharmad részét lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és egy alacsony, 28 cm-es, kivehető aljjal rendelkező pitesütő formába terítjük. Rásimítjuk a cukorral elkevert ribizlit.
A maradék tésztát kinyújtjuk, szűk csíkokat vágunk. A csíkokkal alá-fölé fűzve beborítjuk a gyümölcsöt.
Kevés tojással megkenjük, és a maradék szezámmaggal megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
Érdemes lassan felszívódó liszteket is kipróbálni, a vércukrot nem emeli meg hirtelen.