Szezámmagos-ribizlis rácsos pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 20 dkg durum liszt
  • 20 dkg fehér tönköly liszt
  • 7 dkg kókuszvirág cukor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg szezámmag
  • 2 db tojás – egy kevés kell majd a lekenéshez

Töltelékhez:

  • 80 dkg ribizli
  • 5 dkg kókuszvirág cukor

Elkészítése:

A tésztához a liszteket cukorral összeforgatjuk, a vajjal elmorzsoljuk, végül a tojásokkal, a tejföllel és a szezámmag 2/3-val összegyúrjuk.

Zárható tálban 1 órát hűtőszekrényben pihentetjük.

A tészta kétharmad részét lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és egy alacsony, 28 cm-es, kivehető aljjal rendelkező pitesütő formába terítjük. Rásimítjuk a cukorral elkevert ribizlit.

A maradék tésztát kinyújtjuk, szűk csíkokat vágunk. A csíkokkal alá-fölé fűzve beborítjuk a gyümölcsöt.
Kevés tojással megkenjük, és a maradék szezámmaggal megszórjuk.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

Tipp:

Érdemes lassan felszívódó liszteket is kipróbálni, a vércukrot nem emeli meg hirtelen.