Szerb leves recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb apróra vágva
- 1 szál póréhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 5 dkg rizs
- 2 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tejföl
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 1 evőkanál zsiradék
- só
- bors
- citromlé
- pirospaprika ízlés szerint
Elkészítése:
A felolvasztott zsiradékon megpörköljük az apróra vágott húst. Ráöntünk másfél liter vizet, lefedjük és lassú tűzön egy órán át főzzük.
Azután sózzuk, borsozzuk, beletesszük a vékony szeletekre vágott póréhagymát, sárgarépát, nagyon apróra vágott hagymát és beledobjuk a megmosott rizst.
Beleöntünk egy kevéske vizet, éppen csak annyit, amivel pótuljuk a vizet ami elfőtt. További fél órán át főzzük.
Egy villa résein át belecsurgatjuk a felvert tojásokat, de ekkor már a fazekat levettük a tűzről.
Ekkor adjuk hozzá a tejfölt és citromlével állítjuk be a végleges ízt. Apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.