Szedres süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 260 g cukor
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl víz
- 260 g liszt
- 20 g sütőpor
- csipet só
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- cukor ízlés szerint
- 6 dl tej
- 20 dkg gyümölcs (nálam szeder)
Elkészítése:
A pudingporokat elkeverjük a tejjel csomómentesre, majd a cukrot hozzáadva sűrűre főzzük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, olajat és jól kikeverjük.
Ekkor hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, jól elkeverjük.
A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, majd a lisztes keverékhez adjuk óvatosan, hogy a hab ne törjön össze.
Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, beleöntjük a tésztát, rákanalazzuk a pudingot és rátesszük a gyümölcsöt.
180 fokra melegített sötőben 25-30 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.
A kihűlt sütit hűvös helyre tesszük dermedni, majd szeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »