Szedres dunahullám recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 30 dkg liszt
- 15 ek tej
- 2 ek kakaópor
- szeder
Krém:
- 5 dl tej
- 2 cs epres pudingpor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 1 tábla tortabevonó
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A margarint, a porcukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
Hozzáadjuk a habhoz a sárgás masszát, majd végül a sütőporral elkevert lisztet is. Egy közepes méretű, sütőpapíros tepsibe elszórjuk evőkanállal a massza felét, a maradékba 2 ek kakaóport keverünk és ezt is belekanalazzuk a tepsibe. A szedret a tetejére szórjuk. 170 fokos sütőben tőpróbáig sütjük. Ha kihűlt lehúzzuk róla a papírt.
A krémhez a pudingot felfőzzük a tejben, majd ha kihűlt hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, majd alaposan kihabosítjuk. Rásimítjuk a süteményre, majd vízgőz felett felolvasztjuk a bevonót az olajjal és a puding tetejére simítjuk. Hagyjuk, hogy megdermedjen, majd szeleteljük.