Szedres dunahullám

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szedres dunahullám

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 egész tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • 15 ek tej
  • 2 ek kakaópor
  • szeder

Krém:

  • 5 dl tej
  • 2 cs epres pudingpor
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Tetejére:

  • 1 tábla tortabevonó
  • 2 ek olaj

Elkészítése:
A margarint, a porcukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.

Hozzáadjuk a habhoz a sárgás masszát, majd végül a sütőporral elkevert lisztet is. Egy közepes méretű, sütőpapíros tepsibe elszórjuk evőkanállal a massza felét, a maradékba 2 ek kakaóport keverünk és ezt is belekanalazzuk a tepsibe. A szedret a tetejére szórjuk. 170 fokos sütőben tőpróbáig sütjük. Ha kihűlt lehúzzuk róla a papírt.

A krémhez a pudingot felfőzzük a tejben, majd ha kihűlt hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, majd alaposan kihabosítjuk. Rásimítjuk a süteményre, majd vízgőz felett felolvasztjuk a bevonót az olajjal és a puding tetejére simítjuk. Hagyjuk, hogy megdermedjen, majd szeleteljük.