Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szederkrémes csokoládé tortácskák recept

Szederkrémes csokoládé tortácskák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 5 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 kk kakaópor
    • fél cs sütőpor
    • 35 dkg liszt
    • tej

    Krémhez:

    • 2,5 dl habtejszín
    • 20 dkg szeder

    Elkészítése:

    A puha margarint a tojásokkal, a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vízgőz fölött felolvasztott étcsokoládét, a kakaóport, a sütőporral elegyített lisztet és annyi tejet, hogy sűrű, folyós tésztát kapjunk.

    Háromnegyedig töltjük vele a szilikon tortácska formákat. A formákat nagyobb tepsibe tesszük, egymás mellé és 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

    A krémhez a hideg habtejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a szitán áttört szederhúst, levével együtt.

    A tortácskákat kiborítva a formából kihűtjük, éles késsel lemetsszük a kidudorodó kalapjukat és félbevágjuk.

    A szederkrémet habzsákba szedjük, krémgömböket nyomunk belőle az alsó tésztalapra és rátesszük a tetejüket. Az összes tortácskát így készítjük el.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá