Szederkrémes csokoládé tortácskák recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 dkg margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 kk kakaópor
- fél cs sütőpor
- 35 dkg liszt
- tej
Krémhez:
- 2,5 dl habtejszín
- 20 dkg szeder
Elkészítése:
A puha margarint a tojásokkal, a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vízgőz fölött felolvasztott étcsokoládét, a kakaóport, a sütőporral elegyített lisztet és annyi tejet, hogy sűrű, folyós tésztát kapjunk.
Háromnegyedig töltjük vele a szilikon tortácska formákat. A formákat nagyobb tepsibe tesszük, egymás mellé és 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a hideg habtejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a szitán áttört szederhúst, levével együtt.
A tortácskákat kiborítva a formából kihűtjük, éles késsel lemetsszük a kidudorodó kalapjukat és félbevágjuk.
A szederkrémet habzsákba szedjük, krémgömböket nyomunk belőle az alsó tésztalapra és rátesszük a tetejüket. Az összes tortácskát így készítjük el.