Szederkrémes csokoládé tortácskák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szederkrémes csokoládé tortácskák

Hozzávalók:
Tészta:

  • 5 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 kk kakaópor
  • fél cs sütőpor
  • 35 dkg liszt
  • tej

Krémhez:

  • 2,5 dl habtejszín
  • 20 dkg szeder

Elkészítése:

A puha margarint a tojásokkal, a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vízgőz fölött felolvasztott étcsokoládét, a kakaóport, a sütőporral elegyített lisztet és annyi tejet, hogy sűrű, folyós tésztát kapjunk.

Háromnegyedig töltjük vele a szilikon tortácska formákat. A formákat nagyobb tepsibe tesszük, egymás mellé és 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

A krémhez a hideg habtejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a szitán áttört szederhúst, levével együtt.

A tortácskákat kiborítva a formából kihűtjük, éles késsel lemetsszük a kidudorodó kalapjukat és félbevágjuk.

A szederkrémet habzsákba szedjük, krémgömböket nyomunk belőle az alsó tésztalapra és rátesszük a tetejüket. Az összes tortácskát így készítjük el.