Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szaloncukros sütemény recept

Szaloncukros sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj
    • 1 vaniliás cukor
    • 1 sütőpor
    • dió, mogyoró
    • lekvár
    • szaloncukor

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A 3 tojás sárgáját 3 evőkanál meleg vízzel és a 15 dkg cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot. A vajat megolvasztjuk, a tojásfehérjéből habot verünk és a dióval vagy mogyoróval a tésztához keverjük.
    Egy tepsit kivajazunk, beleöntjük a masszát és 200 fokon megsütjük.

    A szaloncukrokat felvagdossuk.

    A kisült tésztára éppen csak annyi lekvárt kenünk, hogy megfogja a szaloncukrokat. Miután a tésztára ráhalmoztuk a szaloncukrot körülbelül 5 percre visszatesszük a sütőbe . Mikor a csoki kissé megolvadt, kivesszük , hagyjuk kihűlni és szeletekre vágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá