Szaloncukros sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 vaniliás cukor
  • 1 sütőpor
  • dió, mogyoró
  • lekvár
  • szaloncukor

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A 3 tojás sárgáját 3 evőkanál meleg vízzel és a 15 dkg cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot. A vajat megolvasztjuk, a tojásfehérjéből habot verünk és a dióval vagy mogyoróval a tésztához keverjük.
Egy tepsit kivajazunk, beleöntjük a masszát és 200 fokon megsütjük.

A szaloncukrokat felvagdossuk.

A kisült tésztára éppen csak annyi lekvárt kenünk, hogy megfogja a szaloncukrokat. Miután a tésztára ráhalmoztuk a szaloncukrot körülbelül 5 percre visszatesszük a sütőbe . Mikor a csoki kissé megolvadt, kivesszük , hagyjuk kihűlni és szeletekre vágjuk.