Szaloncukor recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból közepesen kemény, jól gyúrható tésztát készítek. Folpackba csomagolva legalább fél órát hűtőben pihentetem.
Közben a diót kikeverem annyi lekvárral, hogy még szilárd állapotú legyen.
A tésztát kb 2-3 mm vastagra, téglalap alakúra nyújtom. A közepébe kevés diót teszek, feltekerem, a dió két szélénél benyomom és kialakítom a szaloncukor formát. A két végét ollóval bevagdosom, tepsibe rakom, a tetejét tojással megkenem és 180 fokon kb 20 perc alatt megsütöm.
Tipp:
A tetejét színes cukorkákkal lehet díszíteni. dióval, mákkal túróval, lekvárral bármivel tölthető.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.