Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szaloncukor recept

Szaloncukor
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg lisztet
    • 20 dkg margarin
    • csipet só
    • 1 csomag sütőpor
    • 10 dkg cukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • annyi tejföl amennyit igényel a tészta
    • 10 dkg darált dió
    • 2-4 evőkanál sárgabaracklekvár
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból közepesen kemény, jól gyúrható tésztát készítek. Folpackba csomagolva legalább fél órát hűtőben pihentetem.

    Közben a diót kikeverem annyi lekvárral, hogy még szilárd állapotú legyen.

    A tésztát kb 2-3 mm vastagra, téglalap alakúra nyújtom. A közepébe kevés diót teszek, feltekerem, a dió két szélénél benyomom és kialakítom a szaloncukor formát. A két végét ollóval bevagdosom, tepsibe rakom, a tetejét tojással megkenem és 180 fokon kb 20 perc alatt megsütöm.

    Tipp:

    A tetejét színes cukorkákkal lehet díszíteni. dióval, mákkal túróval, lekvárral bármivel tölthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá