Szaloncukor

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg lisztet
  • 20 dkg margarin
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 egész tojás
  • annyi tejföl amennyit igényel a tészta
  • 10 dkg darált dió
  • 2-4 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból közepesen kemény, jól gyúrható tésztát készítek. Folpackba csomagolva legalább fél órát hűtőben pihentetem.

Közben a diót kikeverem annyi lekvárral, hogy még szilárd állapotú legyen.

A tésztát kb 2-3 mm vastagra, téglalap alakúra nyújtom. A közepébe kevés diót teszek, feltekerem, a dió két szélénél benyomom és kialakítom a szaloncukor formát. A két végét ollóval bevagdosom, tepsibe rakom, a tetejét tojással megkenem és 180 fokon kb 20 perc alatt megsütöm.

Tipp:

A tetejét színes cukorkákkal lehet díszíteni. dióval, mákkal túróval, lekvárral bármivel tölthető.