Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalalkális krémes recept

Szalalkális krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 15 dkg cukor
    • 1 citrom leve
    • 1 vaníliás cukor
    • 1 dkg szalalkáli
    • 1 dl tej
    •  2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krém:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 5 evőkanál cukor
    • 5 evőkanál liszt
    • ízlés szerint rum
    • 7 dl tej
    • 10 dkg vaj

    Elkészítése:

    A szalalkálit tejben feloldom és a többi hozzávalóval összegyúrom. A tésztát négy egyenlő részre osztom és lapokat sütök belőle.

    A tojásokat a cukorral kakaóporral simára kikeverem, majd hozzáadom a tejet és a lisztet, és kis lángon sűrű krémmé főzöm.

    A tűzről leveszem, majd hozzáadom a vajat, és a tojások felvert kemény habját. Ezzel a krémmel a lapokat megtöltöm.

    A tetejére 1 tojás fehérjéből gőz felett kemény habot verek, és a tetejére teszem.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá