Szalalkális krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 dkg szalalkáli
  • 1 dl tej
  •  2 egész tojás

Krém:

  • 4 tojás sárgája
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • ízlés szerint rum
  • 7 dl tej
  • 10 dkg vaj

Elkészítése:

A szalalkálit tejben feloldom és a többi hozzávalóval összegyúrom. A tésztát négy egyenlő részre osztom és lapokat sütök belőle.

A tojásokat a cukorral kakaóporral simára kikeverem, majd hozzáadom a tejet és a lisztet, és kis lángon sűrű krémmé főzöm.

A tűzről leveszem, majd hozzáadom a vajat, és a tojások felvert kemény habját. Ezzel a krémmel a lapokat megtöltöm.

A tetejére 1 tojás fehérjéből gőz felett kemény habot verek, és a tetejére teszem.