Szabadkai szelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg finomliszt
- fél cs sütőpor
- 25 dkg darált dió
- 1 citrom reszelt héja
Továbbá:
- 4 ek baracklekvár
- 10 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra keverjük. A lisztet a dióval,reszelt citromhéjjal és a sütőporral összekeverjük és hozzáadjuk a kihabosított cukros vajhoz.
Egy 24*39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát egyenletesen belenyomkodjuk. 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
A kihűlt tésztát lekvárral lekenjük.
A csokoládét és az étolajat mikróban felolvasztjuk, simára keverjük és a lekvárra csorgatjuk. A tálcát megrázogatjuk,hogy egyenletesen terüljön el a csokoládé.
Dekor cukrokkal lehet díszíteni. Amint a csoki megdermedt, hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.
A szabadkai szelet kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 488 kcal
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 47 g
Zsír: 29 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 47 g
Zsír: 29 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.