Szabadkai szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szabadkai szelet

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg finomliszt
  • fél cs sütőpor
  • 25 dkg darált dió
  • 1 citrom reszelt héja

Továbbá:

  • 4 ek baracklekvár
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A vajat a cukorral habosra keverjük. A lisztet a dióval,reszelt citromhéjjal és a sütőporral összekeverjük és hozzáadjuk a kihabosított cukros vajhoz.

Egy 24*39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát egyenletesen belenyomkodjuk. 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

A kihűlt tésztát lekvárral lekenjük.

A csokoládét és az étolajat mikróban felolvasztjuk, simára keverjük és a lekvárra csorgatjuk. A tálcát megrázogatjuk,hogy egyenletesen terüljön el a csokoládé.

Dekor cukrokkal lehet díszíteni. Amint a csoki megdermedt, hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.