Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Svéd puncsrolád recept

Svéd puncsrolád
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A piskótához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek cukor
    • 3 ek liszt
    • 1 kk sütőpor

    Összeállításhoz:

    • 2 ek kakaó
    • 3 ek cukor
    • 1 ek rumaroma vagy rum
    • 5 dkg vaj
    • 1 narancs reszelt héja
    • 1 kk vaníliapaszta
    • 25 dkg kakaóval dúsított, és megszínezett marcipánmassza
    • 10 dkg fehércsokoládé

    Elkészítése:

    2 tojást a cukorral verjük fel kézimixerrel fehéredésig. Amikor fényes és kemény lesz szitáljuk bele a lisztet egy kevés sütőport. Óvatosan keverjük el a masszában, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon süssük készre.

    A kihűlt, pihentetett piskótát morzsoljuk bele egy tálba. (Hagyhatjuk 1-2 napig szikkadni szobahőmérsékleten.)

    Töltelék:
    A vajat keverjük el a cukorral, rummal, vaníliával, reszelt narancshéjjal és a kakaóval. Amikor egynemű a keverék, adjuk hozzá a piskótát. A masszát tegyük hűtőbe, hogy könnyebben lehessen majd formázni.

    A marcipánt gyúrjuk át, és 2 folpack között nyújtsuk vékonyra.

    A lehűlt masszából sodorjunk 15 cm-es hosszúságú, kb. 1,5 cm vastag rudakat, ezeket helyezzük a marcipánra és burkoljuk be őket. A roládok két végét olvasztott csokiba mártjuk, és dermesztjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá