Svéd puncsrolád

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Svéd puncsrolád

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 2 tojás
  • 2 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 1 kk sütőpor

Összeállításhoz:

  • 2 ek kakaó
  • 3 ek cukor
  • 1 ek rumaroma vagy rum
  • 5 dkg vaj
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 kk vaníliapaszta
  • 25 dkg kakaóval dúsított, és megszínezett marcipánmassza
  • 10 dkg fehércsokoládé

Elkészítése:

2 tojást a cukorral verjük fel kézimixerrel fehéredésig. Amikor fényes és kemény lesz szitáljuk bele a lisztet egy kevés sütőport. Óvatosan keverjük el a masszában, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon süssük készre.

A kihűlt, pihentetett piskótát morzsoljuk bele egy tálba. (Hagyhatjuk 1-2 napig szikkadni szobahőmérsékleten.)

Töltelék:
A vajat keverjük el a cukorral, rummal, vaníliával, reszelt narancshéjjal és a kakaóval. Amikor egynemű a keverék, adjuk hozzá a piskótát. A masszát tegyük hűtőbe, hogy könnyebben lehessen majd formázni.

A marcipánt gyúrjuk át, és 2 folpack között nyújtsuk vékonyra.

A lehűlt masszából sodorjunk 15 cm-es hosszúságú, kb. 1,5 cm vastag rudakat, ezeket helyezzük a marcipánra és burkoljuk be őket. A roládok két végét olvasztott csokiba mártjuk, és dermesztjük.