Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Svéd alma mazarin recept

Svéd alma mazarin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 1,5 dl finomliszt (kb. ¾ bögre)
    • 7,5 g vaj
    • 1 ek porcukor
    • 2 tk víz
    • 1 mk ecet

    Töltelék:

    • 5 dkg őrölt mandula
    • 2 kisebb alma
    • 2 ek cukor
    • 1 tk sütőpor
    • 5 dkg vaj
    • 1 tk fahéj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A szóráshoz:

    • 1 tk porcukor
    • 1 marék mandulapehely

    Elkészítése:

    Az omlós tésztához a lisztet átszitáljuk, és morzsává dolgozzuk a vaj segítségével. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a vizet és az ecetet. Alaposan összedolgozzuk, és jól formázható tésztát gyúrunk belőle. Előfordulhat, hogy a tészta nehezebben áll össze, ilyenkor tegyünk hozzá még 1-2 teáskanálnyi vizet és gyúrjuk össze.

    A töltelékhez minden hozzávalót – a tojás kivételével – a konyhai robotgépbe rakunk (az almákat meghámozott, felkockázott állapotban) és pépesre dolgozzuk, majd hozzákeverjük a kissé felvert tojást is.

    A tésztát nyújtsuk ki, szaggassuk ki, és rakjuk kosárkaformákba. Az alját szurkáljuk meg, hogy a gőz távozni tudjon sülés közben. Halmozzuk rá a tölteléket (nem kell elősütni).

    A tetejét szórjuk meg a mandulapehellyel, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 25 percet, amíg az oldalán a tészta kissé megpirul.

    Tipp:

    Az ecetet a tésztába én raktam külön hozzá, mert tapasztalataim szerint ettől omlósabb lesz, az ízét pedig egyáltalán nem lehet érezni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá