Sütőtökös-zabpelyhes keksz recept
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zabpehely
- 15 dkg sütőtökpüré
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 1 dl tejszín
- 1/2 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1 tk mézes fűszerkeverék
- csipet só
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém hozzávalói:
- 15 dkg mascarpone
- 1 cs vaníliás cukor
- porcukor
- reszelt citromhéj
- citromlé
Elkészítése:
Keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót, és a mézes fűszerkeveréket.
Az olvasztott vajat (kihűtve) keverjük simára a porcukorral, a tojással, és a tejszínnel, majd keverjük hozzá a szintén kihűtött sütőtökpürét.
Ezután a száraz és a nedves keverékeket fakanállal keverjük alaposan össze.
Egy tepsi béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól távolabb, kanállal ízlés szerinti méretű halmokat kanalazzunk rá a masszából.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük szép aranybarnára.
A sütőből kivéve szedjük rácsra a kekszeket, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, reszelt citromhéjjal, citromlével, és a vaníliás cukorral.
Ezután a teljesen kihűlt kekszeket ragasszuk össze a mascarponekrémmel.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral. Hűvös helyen, pár napig eltartható.