Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőtökös-zabpelyhes keksz recept

Sütőtökös-zabpelyhes keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg liszt
    • 10 dkg zabpehely
    • 15 dkg sütőtökpüré
    • 10 dkg porcukor
    • 5 dkg vaj
    • 1 dl tejszín
    • 1/2 tk sütőpor
    • 1/2 tk szódabikarbóna
    • 1 tk mézes fűszerkeverék
    • csipet só
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krém hozzávalói:

    • 15 dkg mascarpone
    • 1 cs vaníliás cukor
    • porcukor
    • reszelt citromhéj
    • citromlé

    Elkészítése:

    Keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót, és a mézes fűszerkeveréket.

    Az olvasztott vajat (kihűtve) keverjük simára a porcukorral, a tojással, és a tejszínnel, majd keverjük hozzá a szintén kihűtött sütőtökpürét.

    Ezután a száraz és a nedves keverékeket fakanállal keverjük alaposan össze.

    Egy tepsi béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól távolabb, kanállal ízlés szerinti méretű halmokat kanalazzunk rá a masszából.

    Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük szép aranybarnára.

    A sütőből kivéve szedjük rácsra a kekszeket, és hagyjuk teljesen kihűlni.

    A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, reszelt citromhéjjal, citromlével, és a vaníliás cukorral.

    Ezután a teljesen kihűlt kekszeket ragasszuk össze a mascarponekrémmel.

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral. Hűvös helyen, pár napig eltartható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá