Sütőtökös-zabpelyhes keksz recept

Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zabpehely
- 15 dkg sütőtökpüré
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 1 dl tejszín
- 1/2 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1 tk mézes fűszerkeverék
- csipet só
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém hozzávalói:
- 15 dkg mascarpone
- 1 cs vaníliás cukor
- porcukor
- reszelt citromhéj
- citromlé
Elkészítése:
Keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót, és a mézes fűszerkeveréket.
Az olvasztott vajat (kihűtve) keverjük simára a porcukorral, a tojással, és a tejszínnel, majd keverjük hozzá a szintén kihűtött sütőtökpürét.
Ezután a száraz és a nedves keverékeket fakanállal keverjük alaposan össze.
Egy tepsi béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól távolabb, kanállal ízlés szerinti méretű halmokat kanalazzunk rá a masszából.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük szép aranybarnára.
A sütőből kivéve szedjük rácsra a kekszeket, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, reszelt citromhéjjal, citromlével, és a vaníliás cukorral.
Ezután a teljesen kihűlt kekszeket ragasszuk össze a mascarponekrémmel.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral. Hűvös helyen, pár napig eltartható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »