Sütőtökös-zabpelyhes keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zabpehely
  • 15 dkg sütőtökpüré
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1 tk mézes fűszerkeverék
  • csipet só
  • 1 db tojás

Krém hozzávalói:

  • 15 dkg mascarpone
  • 1 cs vaníliás cukor
  • porcukor
  • reszelt citromhéj
  • citromlé

Elkészítése:

Keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót, és a mézes fűszerkeveréket.

Az olvasztott vajat (kihűtve) keverjük simára a porcukorral, a tojással, és a tejszínnel, majd keverjük hozzá a szintén kihűtött sütőtökpürét.

Ezután a száraz és a nedves keverékeket fakanállal keverjük alaposan össze.

Egy tepsi béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól távolabb, kanállal ízlés szerinti méretű halmokat kanalazzunk rá a masszából.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük szép aranybarnára.

A sütőből kivéve szedjük rácsra a kekszeket, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, reszelt citromhéjjal, citromlével, és a vaníliás cukorral.

Ezután a teljesen kihűlt kekszeket ragasszuk össze a mascarponekrémmel.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral. Hűvös helyen, pár napig eltartható.