Sütőtökös muffin recept

Hozzávalók:
- 15 dkg sütőtök
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 20 g méz
- ízlés szerint őrölt fahéj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 g sütőpor
Elkészítése:
A sütőtököt kis darabokra vágjuk és a magját kiszedjük. Kevés olajon körülbelül 30 percig sütjük.
Egy keverőtálba öntjük a lisztet, cukrot és a sütőport.
A megsült tököt kihűtjük, majd a héjából kikaparjuk egy edénybe. Hozzáadjuk a mézet, fahéjat, tojást és az olajat, majd botmixerrel pürésítjük.
A pürét a lisztes keverékhez adjuk és csomómentesre keverjük.
Kanállal, muffinpapírral bélelt tepsibe adagoljuk a masszát (körülbelül félig legyen a forma), majd 180 fokos sütőben körülbelül 15 percig sütjük.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »