Sütőtökös kenyér sós karamellel recept

Hozzávalók egy 30*11 cm-es formához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg barna nádcukor
- 10 dkg vaj
- 25 dkg sütőtökpüré
- 20 dkg finomliszt
- 5 dkg darált dió
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- csipet őrölt szegfűszeg
- csipet só
- 2 teáskanál sütőpor
Sós karamellhez:
- 10 dkg kristálycukor
- 1 dl habtejszín
- 5 dkg vaj
- fél kávéskanál tengeri só
- durvára vágott pörkölt dió
Elkészítése:
A vajat a nádcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat. A már megsült, kihűlt sütőtököt pürésítjük és összekeverjük a tojásos masszával. A száraz hozzávalókkal jól kikeverjük, majd a tökös püréhez adjuk és a masszát jól eldolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt sütőformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt (tűpróbáig) sütjük.
Az öntethez a cukrot világosra karamellizáljuk. A tejszínt fokozatosan hozzáöntjük, ha floldódott a cukor, apránként hozzáadjuk a vajat és a sót, majd az egészet simára keverjük és levesszük a tűzről.
A kész öntetet a felszeletelt kenyérre öntjük és pörkölt dióval megszórjuk.
Nagyon finom.
Tipp:
A sütőtököt meg is lehet főzni, de a legfinomabb mikor sütjük és úgy pürésítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »