Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőtökös almás pite recept

Sütőtökös almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 3 ek cukor
    • 3 ek méz
    • 3 ek tejföl(csak annyi, hogy összeálljon)
    • 1 csomag sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • fél citrom leve és héja

    Töltelék:

    • 50 dkg sütőtök reszelve
    • 80 dkg alma reszelve
    • 3 ek méz
    • fél ek fahéj
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • fél citrom leve és héja
    • 5 ek darált dió

    Hintéshez:

    • 1-2 ek darált dió
    • porcukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe rakjuk, amíg elkészítjük a tölteléket.

    A sütőtököt és az almákat lereszeljük, vagy aprítógépben apróra daráljuk. A mézzel, a cukorral és a fahéjjal feltesszük közepes lángra párolódni(kb 10-15 perc) hogy átpuhuljon.

    Ha puha belekeverjük a citrom levét, a héját és a diót.

    A hűtőből kivett tésztát ketté vesszük és tepsi nagyságúra nyújtjuk. (35x28cm)

    Kipapírozott tepsibe tesszük az egyik tésztát, majd kb 3-4 ek búzadarával meghintjük, rákenjük a tölteléket, befedjük a másik fele tésztával és fogvájóval vagy villával megszurkáljuk a tetejét.

    Kb 170 fokon (légkeverés) 20-25 percig sütjük. Amikor majdnem kész, darált diót szórunk a tetejére, visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük.

    Tálalásnál porcukorral hintjük.

    Tipp:

    A cukor mennyiségét próbáltam minimálisra csökkenteni. Így pont jó volt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá