Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Hintéshez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe rakjuk, amíg elkészítjük a tölteléket.
A sütőtököt és az almákat lereszeljük, vagy aprítógépben apróra daráljuk. A mézzel, a cukorral és a fahéjjal feltesszük közepes lángra párolódni(kb 10-15 perc) hogy átpuhuljon.
Ha puha belekeverjük a citrom levét, a héját és a diót.
A hűtőből kivett tésztát ketté vesszük és tepsi nagyságúra nyújtjuk. (35x28cm)
Kipapírozott tepsibe tesszük az egyik tésztát, majd kb 3-4 ek búzadarával meghintjük, rákenjük a tölteléket, befedjük a másik fele tésztával és fogvájóval vagy villával megszurkáljuk a tetejét.
Kb 170 fokon (légkeverés) 20-25 percig sütjük. Amikor majdnem kész, darált diót szórunk a tetejére, visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük.
Tálalásnál porcukorral hintjük.
A cukor mennyiségét próbáltam minimálisra csökkenteni. Így pont jó volt.