Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőtök tekercs sajtkrémmel recept

Sütőtök tekercs sajtkrémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Bakers Royale oldalán bukkantam rá erre az Amerikaiaknál tradicionálisan készülő receptre.
    A hozzávalók szinte mindenhol azonosak, csak arányukban van minimális változás.
    Hajlamos vagyok a túlzásokra, ha sütiről van szó, de ez valami fergetegesen finom!
    Egyszerű elkészíteni, még kezdő szinten is óriási a sikerélmény :)

    Hozzávalók:

    • Tésztához:
    • 20 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (szoba hőmérsékletű)
    • 15 dkg barna cukor
    • 25 dkg sütőtökpüré (sült tök puha húsa turmixolva)
    • 0,5 tk sütőpor
    • 0,5 tk őrölt fahéj
    • 0,5 tk szegfűszeg
    • 0,5 tk frissen reszelt gyömbér
    • 1 mk őrölt szerecsendió
    • csipet só
    • 10 dkg durvára darált dió

    Krémhez:

    • 25 dkg mascarpone (450 g-os 20 %-os tejfölt sűrű szövésű ruhába téve kicsepegtettem, ami pont 25 dkg-ot adott ki)
    • 12 dkg porcukor
    • 5 dkg vaj
    • 1 tk vanília kivonat

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 190 fokra, és egy nagyobb tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.

    A tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. Egy másik keverőtálban a tojásokat a barna cukorral habosra mixeljük, majd a sütőtök pürével is alaposan átkeverjük. Kis adagonként hozzáadjuk a lisztes keveréket (piskóta tésztára emlékeztető állagot kapunk).

    A tepsibe simítjuk a tésztát és bőségesen megszórjuk a durvára darált dióval. Forró sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha ujjunkkal megnyomva rugalmas a tésztánk.

    Konyharuhára porcukrot szitálunk és diós felével ráborítjuk a kisült tésztát. Eltávolítjuk a sütőpapírt és a konyharuha segítségével feltekerjük, úgy hogy a rövidebb oldalról indítjuk a csiga alakot.
    Igaz így rövidebb, kevesebb szeletet ad ki, de így is kiadós lesz! Rácsra téve hűtjük.

    Elkészítjük a sajtkrémet: a vajat az átszitál porcukorral és vanília kivonattal habosra keverjük, majd tovább habosítjuk a krémsajttal. Hűtőbe tesszük felhasználásig.

    A kihűlt tésztát megtöltjük a sajtkrémmel és tovább hűtjük, legalább 2-3 órát.
    Nekünk nem sikerült ezt az ajánlott időt kivárni, sőt az is nehézséget okozott, hogy abbahagyjuk az evést.

    Tipp:


    Másnap igazán finom! Tökéletesen összeérnek az ízek. Kb 12 vastagabb szeletet adott ki ez az adag.
    Porcukorral hinthetjük, vagy akár tejszínhabot is adhatunk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá