Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Boleró szelet recept

Boleró szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A tészta hozzávalói:

    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 1 dl tej
    • 1 dl étolaj
    • 20 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor

    A krém hozzávalói

    • fél liter tejföl
    • 2 kanál cukor

    A tetejére

    • 2 csomag mandarinos italpor
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 6 dl víz
    • 15 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral és egy csipet sóval habosra kikeverem. Közben lassan hozzáadom az olajat, a tejet és a sütőporos lisztet. Sütőpapíros sütőlapra teszem és 180 fokon megsütöm. A tepsi mérete: 24x22cm

    Amikor a tészta kisült még melegen rákenem a cukros tejfölt és hagyom, hogy a tészta kihűljön.

    Elkészítem a krémet:

    A vízben a pudingot csomómentesre kikeverem a cukorral és kis lángon az egészet besűrítem. Hozzáadom az italporokat, az egészet langyosra kihűtöm, majd a tejfölös tésztára rásimítom.

    Hűtőbe teszem dermedni. Nagyon szépen lehet majd szeletelni.

    Bármilyen ízű italporral elkészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá