Stíriai metélt recept
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 17 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 1 csomag mazsola
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- reszelt citromhéj
- csipet só
- vaj (tepsi kikenéséhez)
- zsemlemorzsa (tepsi beszórásához)
Elkészítése:
A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet, a csipet sót, egy egész tojást és egy kanál tejfölt, majd gyúrjuk össze.
Ezután nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, és vágjuk fel kb. 1 cm-es csíkokra, majd ízlés szerinti hosszúságúra.
Enyhén sós, forrásba lévő vízbe tegyük bele, majd amikor feljön a tészta a víz tetejére, mérsékeljük a lángot, és gyöngyöző vízben főzzük pár percig.
Ezután szűrjük le, majd keverjük össze az előzőleg elkészített cukros-tojásos-habos masszával.
Az olvasztott vajat keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, két tojássárgájával, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a mazsolát.
A két tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a masszához.
Végül a leszűrt, és lecsepegtetett tésztát óvatosan keverjük össze a habos masszával, majd öntsük bele egy kivajazott, és zsemlemorzsával megszórt sütőformába.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten (180 fok) süssük szép pirosra.
A sütőből kivéve hagyjuk a formában egy kicsit hűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.
A stíriai metélt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


