Stíriai metélt recept

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 17 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 1 csomag mazsola
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- reszelt citromhéj
- csipet só
- vaj (tepsi kikenéséhez)
- zsemlemorzsa (tepsi beszórásához)
Elkészítése:
A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet, a csipet sót, egy egész tojást és egy kanál tejfölt, majd gyúrjuk össze.
Ezután nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, és vágjuk fel kb. 1 cm-es csíkokra, majd ízlés szerinti hosszúságúra.
Enyhén sós, forrásba lévő vízbe tegyük bele, majd amikor feljön a tészta a víz tetejére, mérsékeljük a lángot, és gyöngyöző vízben főzzük pár percig.
Ezután szűrjük le, majd keverjük össze az előzőleg elkészített cukros-tojásos-habos masszával.
Az olvasztott vajat keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, két tojássárgájával, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a mazsolát.
A két tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a masszához.
Végül a leszűrt, és lecsepegtetett tésztát óvatosan keverjük össze a habos masszával, majd öntsük bele egy kivajazott, és zsemlemorzsával megszórt sütőformába.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten (180 fok) süssük szép pirosra.
A sütőből kivéve hagyjuk a formában egy kicsit hűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.
A stíriai metélt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »