Sportcsoki bonbon recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Alap:
- 45 dkg darált keksz
- 1,5 evőkanál kakaópor
- 25 dkg margarin
- 3 evőkanál baracklekvár
- 1 üvegcse rumaroma
- 16 dkg cukor
- kb 1 dl víz
Csokimáz:
- 10 dkg csokoládé
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A margarint, cukrot, rumaromát, lekvárt, kakaóport és a vizet összemelegítjük, majd ráöntjük a kekszre és alaposan összedolgozzuk a masszát. Ha szükséges, akkor kevés vizet adhatunk hozzá, hogy egy lágyabb masszát kapjunk.
A kész masszából kisebb gombócokat formázunk, majd hűtőbe vagy hideg helyre tesszük kb 1 órára.
Közben a csokit az olajjal felolvasztjuk és a jól lehűtött gombócokat belemártjuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük dermedni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









