Sportcsoki bonbon recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Alap:
- 45 dkg darált keksz
- 1,5 evőkanál kakaópor
- 25 dkg margarin
- 3 evőkanál baracklekvár
- 1 üvegcse rumaroma
- 16 dkg cukor
- kb 1 dl víz
Csokimáz:
- 10 dkg csokoládé
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A margarint, cukrot, rumaromát, lekvárt, kakaóport és a vizet összemelegítjük, majd ráöntjük a kekszre és alaposan összedolgozzuk a masszát. Ha szükséges, akkor kevés vizet adhatunk hozzá, hogy egy lágyabb masszát kapjunk.
A kész masszából kisebb gombócokat formázunk, majd hűtőbe vagy hideg helyre tesszük kb 1 órára.
Közben a csokit az olajjal felolvasztjuk és a jól lehűtött gombócokat belemártjuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük dermedni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.