Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos szilvás somlói recept

Citromos szilvás somlói
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 6db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6ek. liszt
    • 6ek. cukor
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg magozott, cukrozott, fahéjas szilva
    • 1 db citrom
    • 25 dkg kristálycukor
    • 1 csipet só
    • 3ek. liszt
    • 6 dl tej
    • 1 csomag vaníliacukor
    • 1 kis doboz habtejszín

    Elkészítése:
    Először elkészítem a piskótát. A tojásokat elkeverem cukorral, habosra verem 15-20percig robotgéppel. Utána hozzáadagolom szitán keresztül a lisztet és a sütőport, majd egyenletesen elkeverjük. Ezután 200 fokon aranysárgára sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm az eredményt. Ha ezzel megvagyok, kb. 20dkg magozott szilvát becukrozok, fahéjazok, majd félre teszem. A 6 tojássárgáját, kb. 25 dkg cukorral és egy csipet sóval habosra keverem. A 3 ek. lisztet, 6 dl. tejjel, 1 vaníliás cukorral sűrűre főzöm. Ha elkészült, ízlés szerint 1 db citrom héját bele reszelem, levét belefacsarom. 6 db tojásfehérjét kemény habbá verem. Kanalanként, még a forró krémhez, kis adagonként lassan hozzáadagolom a habot. Jénai aljába tépkedek egy sor piskótát, arra megy egy réteg krém, majd megszórom szilvával, utána mehet rá egy kis tejszínhab. Ezt a műveletet addig ismétlem, míg tartanak a hozzávalók.
    Jó Étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá