Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Elkészítése:
Először elkészítem a piskótát. A tojásokat elkeverem cukorral, habosra verem 15-20percig robotgéppel. Utána hozzáadagolom szitán keresztül a lisztet és a sütőport, majd egyenletesen elkeverjük. Ezután 200 fokon aranysárgára sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm az eredményt. Ha ezzel megvagyok, kb. 20dkg magozott szilvát becukrozok, fahéjazok, majd félre teszem. A 6 tojássárgáját, kb. 25 dkg cukorral és egy csipet sóval habosra keverem. A 3 ek. lisztet, 6 dl. tejjel, 1 vaníliás cukorral sűrűre főzöm. Ha elkészült, ízlés szerint 1 db citrom héját bele reszelem, levét belefacsarom. 6 db tojásfehérjét kemény habbá verem. Kanalanként, még a forró krémhez, kis adagonként lassan hozzáadagolom a habot. Jénai aljába tépkedek egy sor piskótát, arra megy egy réteg krém, majd megszórom szilvával, utána mehet rá egy kis tejszínhab. Ezt a műveletet addig ismétlem, míg tartanak a hozzávalók.
Jó Étvágyat!