Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgabarackos-rozmaringos kekszek recept

Sárgabarackos-rozmaringos kekszek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg liszt
    • 5 dkg kukoricaliszt (ettől lesz igazán keksz a keksz)
    • 25 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • csipet só
    • 2 M-es  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 tk sütőpor (elhagyható)
    • 15 dkg aszalt sárgabarack
    • 1-2 tk aprított, friss rozmaringlevél
    • és ha nem áll össze a tészta, akkor pár csepp víz

    Elkészítése:

    A liszteket a sóval, a cukorral elkeverjük. Ha sütőport is használunk, tegyük hozzá, bár én nagyon sokszor nem használom a kekszekhez, és nagyon finom lesz így is.

    Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott sárgabarackot, és a szintén apróra vágott rozmaringot. Konyhagéppel rendelkezők előnyben!!! Én mindent beleszórtam a késes aprítóba, és addig járattam, amíg minden igazán apró nem lett. A barack is, a rozmaring is. Mehet hozzá a vaj. Vagy az aprítóval végeztetjük el ezt is, vagy kézzel hozzámorzsoljuk a lisztes keverékhez.

    Ha kész, akkor a két tojás sárgájával “összeragasztjuk” a tésztát. Menni fog, csak dolgozzuk meg keményen. :) Ha mégse, akkor pár csepp (tényleg csak csepp) vízzel segítsünk a tésztának, illetve magunknak. Folpackba becsomagoljuk, és betesszük a hűtőbe pihenni. Úgy fél órácskát.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd lisztezett munkafelületen kinyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk a kekszeket a kívánt formára, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A forró sütőbe toljuk, és nagyjából 10-12 perc alatt készre sütjük.

    Vigyázzunk, hogy ne kapjon oda a széle, mert a kilógó barack darabok könnyen megégnek. A kekszeket még világos állapotban kell kiszedni, és hagyni, hogy a tepsin kihűljenek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá